Lid worden?

Onze scouts is een jongensscouts, dus elke jongen die 6 jaar wordt vóór 1 januari van het lopende scoutsjaar of in het eerste leerjaar zit kan lid worden Scouts Sint-Lieven. Het scoutsjaar loopt van september tot augustus. Voor meisjes is er in de buurt een meisjesscouts (Sint-Lucia, gelegen aan de parking van Carrefour Oostakker)

 

Dus voor volgend jaar (2024-2025) zijn de eerste jaar kapoenen:

  • Geboren voor 31 december 2018
  • of zitten al in het eerste leerjaar

De inschrijvingen voor 1e jaar kapoenen (2018) zijn volzet. De inschrijvingsformulieren blijven echter wel openstaan en inkomende antwoorden worden op de wachtlijst gezet. Zodra er een plaatsje vrijkomt contacteren wij de persoon die eerste op de wachtlijst staat.

Algemene info

Wanneer begint het volgende scoutsjaar?

Ons scoutsjaar start de 1e zondag van september.
Zaterdag 21 september organiseren wij  onze jaarlijkse barbecue en overgang, waar de leden, wanneer ze oud genoeg zijn, overgaan van hun oude tak naar hun nieuwe tak.
Vanaf deze datum start het scoutsjaar met de nieuwe leiding, vanaf dan is het elke zondag van 14u tot 18u (en voor de kapoenen, de jongste tak 14u tot 17u) vergadering.

 

Lidgeld

Het lidgeld voor het scoutsjaar 2024-2025 bedraagt €50. Het grootste deel van dit bedrag, €42,50, gaat naar Scouts & Gidsen Vlaanderen voor het verzekeren van de leden, werkingskosten, magazines en nog veel andere zaken. Het restbedrag wordt gebruikt om een deel van de werkingskosten van de groep te dekken. Denk bijvoorbeeld aan spelmateriaal of vieruurtjes.

 

Voor gezinnen in financiële moeilijkheden is er een mogelijkheid tot lidgeldvermindering, meer info hier over is terug te vinden op UitPas & Scouting Op Maat.

De meeste mutualiteiten geven een tegemoetkoming als uw kind deel neemt aan kamp, weekend,... . Deze documenten dienen door de groepsleiding ingevuld en ondertekend te worden.

 

Liever eerst eens proberen?

Nieuwe leden kunnen vrijblijvend 2 vergaderingen bijwonen zonder inschrijving of hiervoor lidgeld te moeten te betalen. Vanaf de derde keer is dit echter verplicht in verband met verzekeringen.

Hoe kan ik inschrijven om bij de scouts te komen?

Het inschrijven van nieuwe leden gebeurt in 2 stappen.

Stap 1:

Omdat we te grote groepen willen vermijden, hebben wij een grens gelegd op 20 leden per geboortejaar. We geven bij het inschrijven voorrang aan broers van bestaande leden en zonen van oudleiders. Om dit in goede banen te leiden, vragen wij aan iedereen die een nieuw lid inschrijft eerst het formulier in te vullen via onderstaande knop (open vanaf 1 mei).

Stap 2:

Vervolgens moet u het officiële formulier van Scouts & Gidsen Vlaanderen invullen.

Nog vragen?

Stuur gerust een mailtje naar:

groepsleiding@hotmail.com