over ons

Scouts Sint-Lieven is een jongensscouts gelegen op de grens van Destelbergen en Sint-Amandsberg. Al sinds 1945 organiseren wij elke zondag activiteiten voor jongens vanaf 6 jaar. Hierbij staan plezier, avontuur, vriendschap en creativiteit centraal. 

Ons lokaal is aangrenzend met de sportterreinen van het Sint-Lievenscollege uit Gent.

 

Maar... Wat is scouts?

Uniform

Net zoals andere scoutsgroepen van Scouts & Gidsen Vlaanderen dragen ook wij een uniform. Het scoutsuniform bestaat voor alle leden en leiding uit een aantal basisstukken, ideaal om in te ravotten: een beige hemd, bruin-groene trui en groene korte of lange broek. Bij de welpen hoort hier ook een groen-gele welpenpet bij.

Buiten het algemene scoutsuniform van Scouts & Gidsen Vlaanderen behoort onze groepsdas, deze is wit met een rode rand, ook tot ons basisuniform.

Voor onze jongste leden, de kapoenen, is er geen verplicht uniform, wel zijn er groepseigen kapoenentruien (een rode trui met groene bedrukking) die te verkrijgen zijn bij de leiding. 

Er zijn ook groepseigen t-shirts van Scouts Sint-Lieven, maar deze behoren niet tot de verplichte uitrusting.

Dassen en t-shirts zijn te verkrijgen bij de leiding en op onze evenementen.

 

Een scoutshemd, trui en groene korte broek zijn te verkrijgen in de Hopper winkels. Of online via https://www.hopper.be/

 

Tweedehands scoutsuniformen

Af en toe hebben we  tweedehands uniformen beschikbaar. Informeer bij de (groeps)leiding wat de mogelijkheden zijn.

Scoutshemd

Groene korte broek

Trui S&G Vlaanderen

Groepsdas Scouts Sint-Lieven

Welpenpet